Zelf tuincoach worden?

Wil jij je inzetten om van iedere tuin een beter plekje te maken? Ligt het beschermen van de biodiversiteit je nauw aan het hart? Kan jij op een fijngevoelige en didactische manier uitleg geven over ecologische principes? Ben je leergierig?

Als jij ‘ja’ hebt geantwoord op meerdere van bovenstaande vragen dan heb jij alvast het ideale profiel om tuincoach te worden.

Ons aanbod

  • Een gemotiveerde tuincoach krijgt van ons een opleiding rond ecologisch tuinieren en tuinaanleg. De lessen gaan door in november en december, telkens op maandag- en op donderdagavond. Je opgebouwde kennis wordt getoetst in december. Slaag je voor deze proef, dan begeleid je in 2023 minstens twee tuineigenaars naar hun ecologische tuin.
  • Daarnaast komen we geregeld samen of maken we uitstappen met de groep vrijwilligers.
  • Voor elk tuinbezoek ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Wat een succes

Er zijn reeds een dertigtal tuincoaches aangemeld, waardoor de opleiding op zijn volle capaciteit zit.
Voorlopig worden daarom geen nieuwe tuincoaches gezocht. Wanneer het project eventueel uitbreidt volgt een nieuwe oproep om meer tuincoaches op te leiden.
Laat je vooral niet tegenhouden om zelf aan een ecologische en klimaatrobuuste tuin te werken en je buurt daarin mee te trekken. Bezoek onze tuintips om te weten te komen hoe je dat doet.